Selecteer een pagina

Orange Grove Bootcamp Athene 2016

In Athene zijn de gevolgen van de economische crisis nog altijd duidelijk voelbaar. Vooral jongeren hebben het zwaar. Een op de twee onder de 25 is werkloos. Dit leidt tot een grote vlucht van jong Grieks talent naar het buitenland. Om deze braindrain tegen te gaan is de Nederlandse ambassade gestart met Orange Grove. Een programma en fysieke plek om jonge start-ups te ondersteunen en te begeleiden. En met groot succes. Inmiddels is Orange Grove overal in Griekenland een begrip.

ORANGE GROVE BOOTCAMP

Zo’n mooi initiatief ondersteunen we graag. Daarom zijn Strategiemakers en VanBerlo het vliegtuig ingestapt (met dank aan KLM) om een bootcamp te organiseren voor de nieuwste lichting ondernemers. Drie dagen lang hebben we de start-ups een vliegende start gegeven met de belangrijkste tools en technieken waarmee zij hun kans op succes vergroten. Design thinking, Lean start-up, Business Model Canvas maar vooral ook veel aan de slag met experimenten om een scherper beeld te krijgen van potentiële klanten en hun onderliggende behoeften.

Erg bijzonder om te zien met hoeveel energie en optimisme deze ondernemers werken aan hun initiatieven. Opvallend veel daarvan zijn gericht op belangrijke sociale thema’s als het terugdringen van werkloosheid, het tegengaan van voedselverspilling en het stimuleren van recycling.

HET RESULTAAT?

Wat heeft het ons gebracht? Een weekend vol leermomenten, cultuurverschillen en veranderende perspectieven. Het werd maar weer eens onderstreept hoe groot de waarde van zo’n community is (thanks @ Heineken voor de borrels). Mooiste geschenk was wel de enorme dankbaarheid van de deelnemers aan het eind. Dit zouden we vaker moeten doen. Benieuwd naar het resultaat? Een inspirerend weekend barstensvol energie, 137 klantinterviews, 41 experimenten, 21 versnelde start-ups en 1 trotse ambassadeur. Bekijk hier een impressie van de bootcamp.

Share This