Selecteer een pagina

ORANGE GROVE & STRATEGIEMAKERS BOOTCAMP 2017

Orange Grove is een flexibele werkplaats voor jonge ondernemers, opgericht door de Nederlandse ambassade in Athene samen met een aantal Griekse en Nederlandse corporate sponsoren, liefdadigheidsinstellingen en universiteiten.

Elk jaar start Orange Grove met een startup incubator programma om jonge ondernemers te helpen business ideeën te versnellen. De startups hebben dan toegang tot een netwerk van relevante mentoren, coaches en partners om ze te helpen schalen. Van 20 t/m 22 oktober faciliteerde Strategiemakers het kick-off weekend. 13 startups en 20 deelnemers waren er klaar voor!

Tijdens dit weekend leerden wij ze alles over de Lean Startup, Design Thinking en business modellen. Met als belangrijkste onderdeel “Get Out Of The Building” waar de teams uitgedaagd werden om een aantal aannames te valideren met hun doelgroep. De teams gingen op zoek naar potentiële klanten om vragen te stellen en feedback te krijgen. Bij hun terugkeer evalueerde ze de bevindingen en werden er waar nodig aanpassingen gemaakt.

MANIFEST

Om te zorgen dat de start-ups tempo blijven maken de komende weken en maanden hebben we gezamenlijk met de teams een manifest opgesteld, te weten:

“Wees nieuwsgierig, toets je aannames; leer elke dag
Help elkaar met vaardigheden, netwerk en mogelijkheden
Vraag elkaar om hulp
Wees competitief en heb een business mindset
Gebruik lean startup als een manier van werken!”

We wensen de startups veel succes de komende maanden!

Wil je meer weten over Orange Grove, incubator programma’s of onze manier van werken, stuur dan een berichtje naar Monique of Pieter.

Klik op het onderstaande filmpje voor een impressie van het kick-off weekend.

Share This