Selecteer een pagina

STARTUP LAUNCHCLASS - ING & ACE

“COACHES DIE DIT PROGRAMMA HEBBEN DOORLOPEN, LEVEREN DUIDELIJKE MEERWAARDE BINNEN DE ING SQUADS.”

ING

ING is een wereldwijde financiële instelling met een sterke Europese basis gericht op het leveren van bankdiensten. Klantgroepen bestaan uit particulieren, gezinnen, kleine bedrijven, grote ondernemingen, instellingen en overheden. Domestic Banking Nederland is getransformeerd naar een agile organisatie bestaande uit tribes en squads. Elke squad wordt gecoacht door een agile coach vanuit ING.

 ACE

ACE is het Amsterdam Center for Entrepreneurship. Deze organisatie is opgericht door de UvA, VU, HvA en AHK en stimuleert onderzoek en onderwijs op het gebied van entrepreneurship. ACE wordt ondersteund door de gemeente Amsterdam, het ministerie van Economische Zaken, Rabobank en EY.

DE SAMENWERKING

In co-creatie is het unieke Startup Launchclass programma ontstaan; een 10 weeks curriculum waarin startups vanuit ACE hun business idee gaan testen en ontwikkelen tot gevalideerd business model. Daarin worden ze gecoacht door agile coaches van ING. Deze ING coaches zijn door Strategiemakers opgeleid in Lean Startup en Customer Development. Elke week vindt een interactief online college, een werksessie met alle startups & coaches en een coachingsessie plaats. Een duidelijke win-win samenwerking: ING leert nadrukkelijk experimenteren en valideren op basis van klantbehoeften en de startups krijgen de kans om hun business versneld te ontwikkelen, met coaching en introducties binnen het ING netwerk. De climax van het traject is het pitchevent bij ING, waar directie, senior management, coaches en relaties de learnings van alle teams ervaren.

AFTERMOVIES

Klik op onderstaande foto’s om de aftermovies te bekijken.

ONLINE COLLEGES

Negen weken lang is er elke week een (interactief) online college gegeven aan de deelnemende startups, coaches en niet-deelnemende ING agile coaches. Hieronder staat een overzicht van de verschillende colleges op volgorde:

  1. Introductie in het programma, de methode Lean Startup en het Business Model Canvas
  2. Value Proposition Canvas
  3. Negen building blocks van een goede pitch
  4. Distributie kanalen en klantrelaties
  5. Verdien modellen en experimenten
  6. Resources en kernactiviteiten
  7. Samenwerkingspartners
  8. Kosten en investeringen
  9. Interview technieken en Lean Startup experimenten

BLOGS

Over de winter editie van 2016, hebben we meerdere blogs geschreven. Over de start van het programma, over inzichten van onder andere een succesvolle startup en over de spannende finale, waar uiteindelijk twee startups met de hoofdprijs naar huis gingen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?

Neem contact met ons op