Selecteer een pagina

SPARK BOOTCAMP 2015

“SHOW ME THE MONEY!” – We schrijven vrijdag 5 juni 2015, dag 2 van de SPARK Bootcamp, 9:00 in de ochtend. Eén team heeft net zijn eerste grote deal gesloten. De energie gonst door de zaal. Yes, dit is waar we het voor doen!

foto-bij-SPARK-Bootcamp-1

SPARK BOOTCAMP

Op 4 en 5 juni vond de eerste SPARK Bootcamp plaats op de SPARK campus in Rosmalen (een initiatief van Heijmans, TU/e, Avans Hogeschool, Gemeente ‘s-Hertogenbosch en Provincie Noord-Brabant). Zes teams van verschillende MKB’s in de bouw zijn aan de slag gegaan met hun eigen innovatieve propositie in samenwerking met talenten van o.a. Heijmans, Atos, Young Colfield en ORMIT. Het doel: versnellen van innovatieve ideeën voor de gebouwde omgeving.

De resultaten van 2 dagen SPARK Bootcamp: >140 klantgesprekken gevoerd, >25 concrete leads in de agenda’s, 2 daadwerkelijke klanten, 160K omzet binnengehaald, 14 fundamentele aanpassingen in het business model en vooral: een explosie aan energie en ondernemerschap.

“95% of the time you don’t have a vision, you’re actually hallucinating.” – Steve Blank

VAN IDEE NAAR GEVALIDEERDE BUSINESS MODELLEN

Het begon met het inleven in de context van de beoogde klanten. Ken ik hun wereld en problemen goed genoeg? Eerste ideeën zijn genadeloos tegen het licht gehouden. Get Out Of The Building om aannames zo snel mogelijk te valideren. Geen tijd verspillen met discussies. Binnen een uur waren alle teams op de been, ver van de campus om met klanten te praten en hun belevingswereld beter te kunnen begrijpen.

“We zijn gewoon binnengewandeld en kregen meteen een kop koffie en een goed gesprek (in plaats van een afspraak over enkele weken)” – De Meeuw

foto-bij-SPARK-Bootcamp-2Van ideeën, via waardeproposities, naar gevalideerde business modellen. En naar nieuwe verbindingen tussen teams. En dat in 2 dagen. Het kan. En het werkt. De teams hebben hun resultaten gepitcht voor een breed publiek aan betrokkenen. Het resulteerde in twee winnaars. De publieksprijs ging naar De Meeuw voor hun nieuwe woonconcept. De juryprijs kwam in handen van EcoNo.1, een innovatieve manier om energie te besparen in woningen. Beide winnaars van harte gefeliciteerd!

Cassandra Vugts, directeur SPARK: “De SPARK Bootcamp was een groot succes, ongelooflijk wat de teams hebben geleerd en bereikt in 2 dagen. Dat gaat vervolgd worden in een Accelerator programma!”.

 

Share This