DUURZAAM TRANSFORMEREN

Het is tijd om je eigen positie te verkennen in de nieuwe wereld: welke waarde kan jouw onderneming toevoegen in het bijgestelde toekomstbeeld? Vernieuwen is geen recht pad. Je komt terecht in een onzekere fase die je idealen op de proef stelt. Hoe zorg je ervoor dat je blijft investeren in duurzaamheid en organisatievernieuwing en tegelijkertijd blijft experimenteren, ontdekken en leren?

Wij helpen je een transformatie-aanpak te ontwerpen om naar jouw unieke “purpose” toe te werken. Zodat we meer duurzame innovatieve organisaties krijgen, die op lange termijn positieve impact hebben, volledig circulair zijn, en werken vanuit een triple bottom line. Om deze transformaties te doen zetten we mensen en cultuur in het middelpunt van de transformatie te zetten.

MET WELKE VRAGEN KUNNEN WE JE HELPEN

  • Hoe kunnen we een purpose gedreven organisatie worden?
  • Hoe maken we onze organisatie klaar voor de toekomst?
  • Hoe kunnen we onze nieuwe strategie verwezenlijken?
  • Hoe kunnen we op een gestructureerde manier onze organisatie transformeren?
  • Welke capabilities hebben we nodig om een transformatie door te zetten?
  • Hoe richten we onze organisatie en besluitvorming in?

DUURZAAM TRANSFORMERENHOE DOEN WE DAT?
Transformeren betekent dat we als Strategiemakers jouw partner zijn in je transformatie. Samen starten we vanuit de strategie en een visie op de transformatie. Daarna beginnen we aan de transformatie, waarbij we onderweg leren wat werkt zodat we stap voor stap kunnen opschalen. Dit betekent dat je van enkele getransformeerde teams, afdelingen of business units naar een getransformeerde organisatie gaat. Wij helpen je met:

Analyse van de organisatie
We brengen de organisatie in kaart en zoeken naar blokkades én versnellers vanuit de strategie. Deze vormen het startpunt voor de transformatie.

Ontwerpen van de toekomstige organisatie
Vanuit de blokkades én versnellers ontwerpen we een visie op de organisatie. Dit ontwerp verbeteren we met feedback van stakeholders tot we breed draagvlak hebben. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om een agile organisatievorm of een organisatie gericht op innoveren.
In het voorbeeld van een innovatie transformatie, kijken we onder andere samen naar de innovatiestrategie, het innovatieproces en de governance (besluitvorming, portfolio management, rollen).

Bouwen van de transformatie
Tussen het nu en de visie zit de transformatie. We gebruiken onze Growth by Design aanpak om programma’s te ontwerpen die deze transformatie gaan veroorzaken (bijvoorbeeld; trainings-, communicatie- of innovatieprogramma’s).

Plannen van de uitrol
We delen de transformatie op in bouwblokken. Een dynamische planning voor het implementeren, zodat we tijdens de uitvoering makkelijk aanpassingen kunnen maken.

Ontwerpen van trainingen
We helpen je trainingen te bouwen, op maat voor verschillende typen werknemers in je organisatie.

Maken van playbooks & tools
Voor je kunt opschalen is het belangrijk om helder te hebben hoe de verandering eruit ziet. Hiervoor maken we een playbook en ontwerpen we ondersteunende tools die handvatten bieden voor medewerkers.

Leiderschapscoaching
Leiders kunnen een transformatie maken of breken. Wij coachen leiders in je organisatie rond de transformatie en maken ze tot ambassadeurs.

Ontwerp van besluitvorming & coaching
Opschalen betekent ook dat besluitvorming moet meegroeien. Keuzes maken voor 5 projecten is immers makkelijker dan voor 40 projecten. Samen ontwerpen we de besluitvorming en coachen we in het proces.

VOORBEELDEN WAARIN WE ZO GEWERKT HEBBEN

BENIEUWD HOE WIJ JULLIE ORGANISATIE
TOEKOMSTBESTENDIG KUNNEN MAKEN?

CONTACT