Selecteer een pagina

AGILE BUSINESS CONFERENCE LONDEN: WEES GEEN DINO

geen dino maar agile

Agile is niet langer een set methodieken, het is een filosofie. Dat waren de openingswoorden tijdens de Agile Business Conference in Londen. Deze woorden vormden tijdens de conferentie de rode draad. Aan de hand van verschillende cases werd duidelijk gemaakt wat de impact is van deze veranderende visie. Organisaties als E-on, RBS en Statoil deelden hun journeys waarbij agile op steeds meer plekken in de organisatie wordt ingezet.

Het is geen toeval dat juist deze bedrijven op het podium stonden. Deze partijen zijn namelijk actief in sectoren waarbij “groot” en “efficiënt” niet langer garanties zijn voor voortbestaan. Het vergroten van wendbaarheid is dus bittere noodzaak geworden. Dit leidt bij deze organisaties tot nieuw denken over de rol van leiderschap, management practices en de visie op medewerkers. Vertrouwen, transparantie en het empoweren van teams zijn daarin cruciaal.

De belangrijkste boodschap: agile transformaties zijn geen sprints, het zijn journeys. Soms pijnlijk en frustrerend maar essentieel om het lot van de dinosauriërs te ontlopen.

Voor mij was het ontzettend inspirerende start van mijn nieuwe baan bij Strategiemakers. Ik ga me de komende periode richten op het verspreiden en opschalen van agile zodat het een organisatiebrede aanpak wordt. Een ontzettend mooie uitdaging want er is nog voldoende te ontdekken. Ik zou het ontzettend leuk vinden om met jullie in gesprek te komen over wat jullie ervaringen. Wat zien jullie als de grootste uitdaging?

 

Share This