Selecteer een pagina

WIJ PRESENTEREN : STRATEGIEMAKERS’ NIEUWE AANWINST!

Hoi!

Mijn naam is Albertine en sinds 14 augustus loop ik met veel plezier stage bij Strategiemakers. Ik studeer aan Hotelschool The Hague, gevestigd in Amsterdam en ik ben voor mijn management stage verantwoordelijk voor de marketing activiteiten. Nou lijkt het me een leuk idee om jullie vanaf nu mee te nemen op mijn ‘reis’ binnen Strategiemakers, want wellicht kom ik jullie eens tegen.

Nu denken jullie misschien; wat doet een student van Hotelschool The Hague bij Strategiemakers? Dat is een goede vraag met een makkelijk antwoord. Ten eerste zei een docent vol overtuiging dat ik absoluut bij Strategiemakers stage moest gaan lopen, omdat dat perfect bij mij en mijn toekomst dromen zou passen. Ik werd nieuwsgierig. Toen ik voor het eerst op gesprek kwam bij Koen en Berber viel het me gelijk op dat ze ontzettend aardig, open en informeel waren. In plaats van een interview werd het een gezellig gesprek. Er werd ook gelijk duidelijk aangegeven dat ze het belangrijk vinden dat ik hier veel leer en dingen doe die ik zelf graag wil doen. Leergierig als ik ben vond ik dat een dik pluspunt! 🙂 Daarnaast voelde ik me gelijk thuis door de prettige sfeer in de Strategiefabriek.

Ik had mijn CV naar verschillende (grote) bedrijven gestuurd en ik was bij veel bedrijven uitgenodigd om op gesprek te komen, maar toch koos ik na mijn tweede gesprek met Ferry en Koen direct voor Strategiemakers. Waarom? Ten eerste wilde ik graag alle ins en outs leren van marketing, maar daarnaast wilde ik ook graag ruimte krijgen om initiatief te nemen, een verschil te maken, en ik was onwijs benieuwd naar de, voor mij toen nog onbekende, manier van werken binnen Strategiemakers. Bovendien wilde ik graag meer weten over het #nieuwedenken en #samendoen.

Nu ben ik hier bijna een maand en ik kan zeggen dat het absoluut een goede keuze was. Iedereen is nog aardiger dan ik dacht, ik leer alles over het opzetten van een marketingafdeling en ik word overal bij betrokken. Mijn tweede dag mocht ik gelijk meedoen met een teamsessie, we hebben een erg geslaagd teamuitje gehad, ik help af en toe mee in de Strategiefabriek, maar ik steek vooral zoveel mogelijk tijd en energie in het actief zijn op social media om ervoor te zorgen dat iedereen Strategiemakers leert kennen. Daarnaast heb ik de theorie van Lean Startup nu goed onder knie en probeer ik hier stapsgewijs mee aan de slag te gaan bij het opzetten van een marketingstrategie. Het is allemaal onwijs gaaf!

Voor een impressie van mijn eerste maand bij Strategiemakers heb ik een aantal foto’s toegevoegd.

Mocht je nog tips hebben op het gebied van marketing of zijn er dingen waar je graag meer over wil weten binnen Strategiemakers, stuur Albertine dan vooral even een berichtje.

Share This